29 Gusht 2017

Maqedonia dhe Kina do të nënshkruajnë një marrëveshje bashkëpunimi për aviacionin

Maqedonia dhe Kina po përgatiten të nënshkruajnë një marrëveshje dypalëshe mbi shërbimet e aviacionit pasi përfaqësuesit e të dy vendeve u takuan në Shkup javën e kaluar. Një delegacion i lartë nga Administrata Kineze e Aviacionit Civil të Kinës paraqiti një draft tekst të marrëveshjes që tani do të shqyrtohet nga Qeveria e Maqedonisë. Nga ana tjetër, Autoriteti i Aviacionit Civil të Maqedonisë propozoi nënshkrimin e një Memorandumi të Bashkëpunimit Teknik. Të dy palët po përpiqen të krijojnë një kuadër ligjor që do të mundësojë hapjen e fluturimeve të rregullta, si dhe promovimin e mbështetjes teknike dhe edukative në këtë fushë. Të dy palët ranë dakord se hapja e fluturimeve direkte do të ndihmojë në nxitjen e turizmit dhe ekonomisë, si dhe rrjedhjen e njerëzve në mes të dy vendeve.